MENY
Sportarmband iPhone 5/5S Svart neoprene
Sportarmband iPhone 5/5S Svart neoprene Sportarmband iPhone 5/5S Svart neoprene Sportarmband iPhone 5/5S Svart neoprene

Sportarmband iPhone 5/5S Svart neoprene

Pris: 119 kr
Tillgänglighet:  I lager
Antal:  
 Fri frakt    1-2 dagars leveranstid Leverans direkt hem i brevlådan frakt armband

Passar till: iPhone 5/5S

 

Det här sportarmbandet till iPhone 5/5S är vår egen favorit tack vare det enkla och snabba armlåset och den snygga designen. Armbandet väger lätt och sitter stabilt på armen utan att glida omkring när man tränar, vilket en del armband har en tendens att göra. Kardborre-låset gör det snabbt och lätt att fästa och ta av och är justerbart för att passa de allra flesta arm-mått.

Ska man träna löpning eller andra motionsformer med krav på rörlighet är det här sportarmbandet ett riktigt bra val. Sporter med höga krav på rörlighet, som exempelvis löpning, kräver att mobilen sitter fast och still på armen. Dessutom är det viktigt att ingenting skaver på armen under långa träningspass. Det är lätt gjort när man svettas eller utsätts för fukt att vissa material kan börja skava mot huden. Därför är det här iPhone 5 sportarmbandet tillverkat av neoprene, ett mjukt och elastiskt material som tål fukt och vatten bra. Materialet används till sportartiklar där man har krav på hållbarhet och tålighet mot fukt som exempelvis i våtdräkter till vattensport.

Mjukt men slitstarkt armband

Insidan på sportarmbandet är i neoprene för att vara mjukt mot armen och framsidan av mobil-fickan är förstärkt med ett litet hårdare gummimaterial för att skydda telefonen. Mobilen stoppas enkelt ner i sportarmbandet på baksidan av armbandet. Mobilens display skyddas en genomskinlig plast som sitter tätt inpå glaset för att det skall vara lätt att använda din iPhone 5 utan att ta ur den ur fickan.


IPhone som träningshjälp

Många gillar att ta hjälp av tekniska hjälpmedel när dom tränar. Pulsmätare och GPS är exempel på två hjälpmedel som är särskilt populärt bland konditionsidrottare som vill kunna ha kontroll på pulsen, distans och fart under träningspassen. Istället för att behöva lägga ut pengar på kringutrustning så finns alternativet att använda någon av alla de träningsappar som finns till de flesta smartphones. Fördelarna förutom att det blir klart billigare att kunna använda sin iPhone 5 är att man även har alla data samlade i en och samma enhet. Det finns en rad bra träningsappar och speciella löparappar tillgängliga till iPhone 5. Några populära är Runkeeper, Löparappen och Sportstracker. Det finns även bra träningsappar för gymträning, viktminskning och kaloriförbrukning. Alla appar till iPhone 5 finns att ladda ner på iTunes.

Nedan finns några av de vanligaste sätten att dra nytta av sin mobiltelefon under träningspassen.

Träna med musik

Musik i öronen är det många som inte vill vara utan på träningspassen. Speciellt för löpning kan det vara ett bra sätt att hitta ett flytet med hjälp av en bra spellista i sin iPhone. I ett armband sitter mobilen i ett perfekt läge för att slippa störas av sladden till hörlurarna när man tränar. Rörlighet är viktigt när man träning och att ha sladdar slängandes i vägen vill man undvika.

Pulsträning

Träning med pulsen som riktmärke är ett bra sätt att hålla kontroll på att man håller rätt intensitet under sin träning. Till iPhone 5 finns utrustning för att kunna mäta sin puls under träningspasset. Ett vanligt pulsband och medföljande adapter till mobilen finns att köpa i butiker som säljer iPhone-tillbehör.

Distans och fart

När man konditionstränar utomhus oavsett om det är löpning, cykel eller skidåkning är det en stor hjälp att kunna kontrollera både distans och fart på träningspasset. Med någon av de träningsappar som nämnts ovan så kan man ha full kontroll på både fart, sträcka och rutt i sin mobil. Med hjälp av sitt iPhone 5 sportarmband är det även lätt att komma åt och se träningsdatan under tiden man tränar.

 


Relaterade produkter

Tags: